top of page

Superfood: Goji bessen

Waar komt dit besje vandaan?

Goji bessen groeien in de Himalaya en werden rond het jaar 800 ontdekt door Tibetaanse monniken die al snel in de gaten kregen wat voor een super goede effecten goji bessen op de gezondheid hebben. En ja… deze monniken hadden gelijk, gojibessen zijn misschien wel één van de meest voedzame superfoods ter wereld. Gojibessen bevatten veel goede voedingsstoffen zoals vitaminen (B1, B2, B6, C en E), antioxidanten, carotenoïden, polysachariden, bèta-sitosterol (verlaagt het LDL-cholesterolgehalte in het bloed) en mineralen (ijzer, zink, koper, calcium, germanium, selenium en fosfor).

De voordelen van Gojibessen

Gojibessen werken anti-bacterieël, anti-schimmel en ontstekingsremmend. Als je gojibessen regelmatig gebruikt kunnen ze je helpen om je immuunsysteem te versterken, je cholesterolgehalte te verlagen en vroegtijdige veroudering te voorkomen.

Extra energie met Goji

Gojibessen zijn een krachtig adaptogeen. Adaptogenen kunnen helpen om stress te verlagen waardoor uw lichaam meer vet verbrand en deze omzet in energie! Vitamine B1 speelt in het bijzonder een curciale rol in het omzetten van koolhydraten in energie die gebruikt kan worden voor sporten of gewoon je dagelijkse bezigheden.

Waarin gebruik je gojibessen?

Goji bessen doen een beetje denken aan rozijnen. Ik vind het niet zo lekker om ze gedroogd te eten daarom laat ik ze wellen in wat lauw water. De smaak is lekker zoet en niet heel erg uitgesproken dus gojibessen zijn prima bruikbaar in allerlei soorten smoothies, shakes, proteine drankjes.

Zelf ben ik niet zo een fan van de smaak. Maar dat wil niet zeggen dat ik geen fan ben van het besje zelf. Enkele alternatieven waar ik ze in vermeng, en waar ik ze wel lekker in vind zijn smoothies of granola.

goji, bessen, superfood, smoothie, granola
Social Media
  • Facebook Clean Grey
  • Twitter Clean Grey
  • Instagram Clean Grey
  • Pinterest Clean Grey
RSS Feed
Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Er zijn nog geen tags.
bottom of page