top of page

Superfood kokosolie


Alles over Kokosolie

In het kader van nieuwe ideeën en uitdagingen lijkt het mij een leuk idee om zo af en toe een ingrediënt of product te kiezen en deze in het zonnetje te zetten op mijn blog. Voor vandaag staat superfood kokosolie op het menu!

Veel mensen hebben het de laatste tijd over kokosolie, wat eigenlijk meer een kokosboter is. Je kunt het namelijk niet vloeibaar kopen (tenzij het helemaal bewerkt is met additieven). Het heeft iets weg van boter, maar wordt vloeibaar als het boven de 25 graden komt. Dit “slanke vet” is lekker, licht verteerbaar en heel erg gezond! Ondanks alle voordelen, wordt het (nog) niet zoveel gebruikt. Er wordt soms gedacht dat je eten naar kokos zou gaan smaken. De geur van kokos verdwijnt echter bij het bakken en het geeft een hele zachte maar fijne smaak mee aan het eten.

Je moet er wel opletten dat je net niet teveel kokosolie gebruikt, anders krijg je een speciale nasmaak die ik niet goed kan verklaren.

Superfood?

Kokosolie is echt een superfood, goed voor zowel de binnenkant als buitenkant. Als ik de verhalen mag geloven, is het bijna overal goed voor! Het zorgt ervoor dat je lichaam je voeding regelmatig opneemt en waardoor je minder snel trek krijgt. Het zou daarnaast de opname van vitamines en mineralen uit andere voedingsmiddelen verbeteren. Maar ook aan de buitenkant is de werking van kokosolie te zien, namelijk een mooie zachte huid en sterk, glanzend haar!

Hoe gebruik ik kokosolie?

Je kunt kokosolie voor dezelfde dingen gebruiken als reguliere olie of boter. Doordat het voornamelijk verzadigde vetten bevat, veranderd de structuur niet bij verhitting. Lekker om in te bakken, braden of eventueel zelfs frituren! Daarnaast kun je het “koud” te gebruiken, door het bijvoorbeeld toe te voegen aan smoothies of als smeersel op brood. Maar ook echt om te bakken, kijk eens bij m'n recepten, ik gebruik het bijna overal in!

Social Media
  • Facebook Clean Grey
  • Twitter Clean Grey
  • Instagram Clean Grey
  • Pinterest Clean Grey
RSS Feed
Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Er zijn nog geen tags.
bottom of page