top of page

Fijner leven - Ontdek verschillende manieren om persoonlijk te ontwikkelen

Een optimist. Dat ben ik. Blije appelbol zeggen we ook wel. Wat niet wil zeggen dat ik altijd even goed in men vel zit. Helemaal niet zelf. Die twijfels die je voelt bij belangrijke beslissingen. Die heb ik ook. Maar je kan er bewust mee omgaan. ik geloof dat je nooit klaar bent met ontwikkelen, er is altijd wat nieuws te leren. Het is aan jou om te kiezen hoe je je verder gaat ontwikkelen. Daag je jezelf uit? Laat je het op je af komen?

Uitdagingen zijn er genoeg... Enkele waar ik me regelmatig mee bezighoud!

Herorganiseer je kledingkast

Ok, cliché. Maar heb jij ook niet telkens je alles uit je kast zwiert dat je weer iets ontdekt. 'Oja, helemaal vergeten dat ik dat nog had liggen...'

Dus hup aan het werk, de propere kast krijg je er ineens bij!

Onderschat jezelf niet, en spreek ook niet negatief over jezelf

Waarom zou je? Probeer het eens voor je zelf zegt 'dat kan ik niet'. Wie weet lukt het wel, eens zo leuk! En positieve vibes zorgen voor nog meer positieve vibes. Ja toch?

Geniet van je eigen lichaam en zorg er goed voor

Niet altijd even makkelijk, maar je hebt maar 1 lichaam waar je het voor de rest van je leven mee moet doen. Niet iedereen is perfect zeggen ze? Nou ja, ik ben blij met men lichaam. Want voor mijzelf is het wel perfect. Kijk elke morgen in de spiegel en zeg dat je jezelf graag ziet (ok, je mag het ook denken!)

Geef een complimentje!

Op het werk hebben we het eens voor te lachen gedaan. 5 complimentjes op een dag. Natuurlijk was het een beetje onnozel,, bij alles zei je direct bedankt. Maar het is niet alleen leuk om een compliment te krijgen, het is ook leuk om er eentje te geven. Apprecieer de kleine dingen en laat het ook merken. Zet je collega 's morgens net een tas koffie voor je? Bedank hem. Heeft hij dat artikel een dag vroeger voor je klaar? Laat je dankbaarheid blijken. Dit kan met een glimlach, een attentie, een woordje... Kleine attenties blijven hangen, zo komen we ineens naar m'n volgend puntje.

Herinner jezelf om te genieten van de kleine dingen

Die ene persoon die je voorlaat in het verkeer, het koekje dat je bij je koffie krijgt, je run die vanzelf ging, de onbekende wandelaar die je dag zegt... Geniet van al het leuke om je heen. Let er maar eens op, er is heel wat om blij van te worden!

Doe eens iets gek

Weer een cliché? Misschien wel. Maar wanneer was het voor jou de laatste keer dat je nog eens uit je comfort zone kwam? Niet alles moet vast staan in je leven. In het weekend wakker worden en zin hebben in Parijs? Spring in je auto en vertrek. Wie weet wat kom je allemaal tegen. En wie zegt er nu nee tegen macarons van bij Ladurée... :) En dan de laatste! Lach! Accepteer dat je stommiteiten begaat. Lach het gewoon weg, iedereen doet wel eens iets stom. Beter ermee lachen dan wenen!


Social Media
  • Facebook Clean Grey
  • Twitter Clean Grey
  • Instagram Clean Grey
  • Pinterest Clean Grey
RSS Feed
Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Er zijn nog geen tags.
bottom of page